Subsidie

Het opwekken van groene stroom en het investeren in duurzame energie wordt in onze samenleving zeer gewaardeerd. Daarom worden er vanuit overheidswege regelmatig subsidies en fiscale regelingen aangeboden om dit te stimuleren. Ook voor de aanschaf van zonnepanelen is subsidie of een fiscale aftrek mogelijk.

BTW aftrek voor particulieren

Wie als particulier zonnepanelen koopt kan de BTW op de aanschaf en installatie van de panelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit levert dit u dan ca. 1000 euro op. Op grond van de ‘Kleine Ondernemersregeling’ kunt u dan BTW ontheffing krijgen voor de exploitatie van de zonnepanelen.

Hulp nodig? GD Solar kan de BTW aftrek tegen een kleine vergoeding voor u in orde maken. 

EIA – Energie Investeringsaftrek

Bedrijven die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kunnen via de Energie Investeringsaftrek (EIA) 54,5 % van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De voorwaarde is dat u een EIA aanvraag indient binnen drie maanden nadat u ons opdracht heeft gegeven voor het leveren en plaatsen van de zonnepanelen.
Meer weten over de Energie-investeringsaftrek?

SDE⁺ – voor bedrijven die veel duurzame energie produceren

Wel of niet investeren? Zelf investeren of dak verhuren? Wat zijn de risico’s? Wat levert het op?
Samen met u en uw accountant/adviseur zullen wij voor u het optimale resultaat er uit halen; deskundig, transparant, betrouwbaar en toegankelijk met een vast aanspreekpunt. U investeert € 1,- en ontvangt € 2,- gedurende de SDE+ periode.

Wilt u meer weten over de SDE⁺ regeling, neem dan contact met ons op.
FacebookE-mailTwitter