Omvormers

Omvormers zetten de gelijkstroom die zonnepanelen produceren om in wisselstroom die nodig is voor onze elektrische apparaten. Maar omvormers doen meer: ze bewaken en controleren het PV systeem, optimaliseren de prestaties en verzamelen gegevens over het functioneren van het geheel. GD Solar werkt met A-merk omvormers, zowel met stringomvormers als met omvormers met optimizers.

Stringomvormers

Bij stringomvormers worden de zonnepanelen in serie geschakeld, zodat alle zonnepanelen in één keer worden aangestuurd. Dit systeem is het goedkoopst, maar heeft ook beperkingen ten aanzien van de levensduur en de opbrengst van de panelen. Samen met u bepalen wij of stringomvormers in uw situatie de beste oplossing zijn.

Omvormers met optimizers

GD Solar maakt ook gebruik van omvormers met optimizers, waarbij achterop elk zonnepaneel een losse optimizer gemonteerd wordt. Ieder optimizer heeft elektronica aan boord om de opbrengst te maximaliseren en de beveiliging te regelen. De zonnepanelen met optimizers worden aangesloten op een centrale omvormer. Dit systeem is duurder, maar heeft een aantal voordelen:
  • Geen opbrengstverlies: elk paneel levert maximale prestaties,
  • Veiliger: automatische stroomuitschakeling bij elk paneel tijdens installatie, onderhoud en in geval van nood, 
  • Flexibel ontwerp: het heeft nu ook zin om panelen op gedeeltelijk overschaduwde plekken te leggen of panelen te installeren met verschillende hellingshoeken. Zo kan een dak optimaal benut worden.

Advies op maat


Wilt u meer weten over onze omvormers of wilt u weten of uw woning geschikt is voor onze PV systemen? Vraag dan een offerte aan of neem direct contact met ons op. Voor een prijsindicatie kunt u ook kijken bij onze prijsvoorbeelden.
FacebookE-mailTwitter