Montage van zonnepanelen

Voor een optimale levensduur en maximaal rendement is het belangrijk dat uw zonnepanelen goed en stevig worden bevestigd. U wilt immers voorkomen dat de panelen snel slijten en het dak gaat lekken? Een goed montagesysteem vormt daarom het fundament voor uw zonnepanelen. De professionele installateurs van GD Solar weten daar alles van.

Montagesysteem voor schuine daken

Zonnepanelen kunnen, afhankelijk van de afmetingen van uw dak, zowel in liggende als staande positie op een schuin dak worden geplaatst. GD Solar maakt daarbij gebruik van een degelijk montagesysteem:
  • De zonnepanelen worden aan een montageframe bevestigd, dat geheel volgens de normen op het dak wordt geschroefd. Daarbij maken wij geen gebruik van panhaken die los aan de panlat hangen, zodat torderen en lekkage wordt voorkomen.
  • De zonnepanelen worden aan de lange zijde op ongeveer 20% van de uiteinden op het frame geschroefd, zodat ze stevig liggen en de wind er geen vat op heeft. Dit bevordert de levensduur.
  • Tussen het dak en de zonnepanelen blijft voldoende ruimte over, zodat de panelen kunnen ventileren en afkoelen. Dit bevordert de prestaties van de zonnepanelen.

montage GDsolar


Montagesysteem voor platte daken

GD Solar plaatst ook zonnepanelen op platte daken. Platte daken zijn vaak heel geschikt voor zonnepanelen, mits rekening wordt gehouden met de volgende factoren:
  • Om de zonnepanelen optimaal te laten presteren worden ze onder een hoek opgesteld, die varieert tussen de 10 en 30 graden. Hoe groter de hoek, hoe meer wind het paneel vangt. Is de hoek te klein, dan verliezen de panelen hun zelfreinigende eigenschappen. Het is dus zaak om de juiste hoek te kiezen en dat kan per dak verschillen.
  • Om de zonnepanelen stormvast op het dak te plaatsen kunnen ze met schroeven aan het dak worden bevestigd of “los” op het dak worden geplaatst en verzwaard met ballast. Het laatste heeft vaak de voorkeur, zodat de originele dakhuid intact blijft en mogelijke lekkages worden voorkomen. Maar dan is het wel zaak om de ballast goed te plaatsen.
  • Niet ieder plat dak kan evenveel gewicht dragen. GD Solar kijkt hier altijd goed naar.

Advies op maat

U wilt weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze installateurs geven u graag een advies op maat.
FacebookE-mailTwitter