Zonnepanelen

GD Solar levert kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen van erkende merken. De panelen zijn getest door geaccrediteerde instellingen en voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificaten. In de fabriek is elk zonnepaneel apart getest, zodat tenminste de minimale waarde per paneel wordt gehaald. Hierdoor bent u verzekerd van een constante kwaliteit aan zonnestroom.

Hoe werkt het?

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse zonnecellen, die licht omzetten in elektrische energie. Naarmate er meer zonlicht is, komt er in de zonnecellen meer spanning vrij en neemt het rendement toe. Maar ook als de zon niet schijnt wordt er nog elektriciteit geproduceerd. De zonnepanelen functioneren het best als het zonnig en koud is, omdat een lage kerntemperatuur de prestaties verhoogt.

Mono- of Polykristallijne zonnepanelen?

  • Mono- kristallijne zonnepanelen bestaan uit cirkelvormige silicium zonnecellen met een homogene vorm en donkere kleur. Ze zijn wat duurder in de productie, maar door de gelijkvormige structuur van de zonnecellen is het rendement vaak wat hoger. 
  • Poly- kristallijne zonnepanelen bestaan uit vierkante plakjes silicium zonnecellen met een ongelijke structuur en blauwige kleur. De productie is goedkoper. Door een constante verbetering van het productieproces leveren ze tegenwoordig bijna net zoveel zonnestroom als de mono – kristallijne zonnepanelen.

Zwarte of aluminium zonnepanelen?

De voordeligste zonnepanelen hebben een aluminium frame en Poly- kristallijne zonnecellen. Vindt u zonnepanelen met een aluminium frame niet zo mooi? Bijvoorbeeld omdat u een (zwart) pannendak heeft dat in het zicht ligt? Kies dan voor zwarte zonnepanelen met Mono-kristallijne zonnecellen. Deze panelen zijn doorgaans 4 tot 8% duurder.

Advies op maat

Het rendement van uw zonnepanelen is niet alleen afhankelijk van de zonnepanelen die u heeft gekozen. Ook de helling van het dak, de ligging van de woning, de aanwezigheid van schaduw, het aantal zonuren in de regio en de gekozen omvormer spelen daarbij een rol.

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.
FacebookE-mailTwitter