Subsidie voor zonnepanelen

Het opwekken van groene stroom en het investeren in duurzame energie wordt in onze samenleving zeer gewaardeerd. Daarom worden er vanuit overheidswege regelmatig subsidies en fiscale regelingen aangeboden om dit te stimuleren. Ook voor de aanschaf van zonnepanelen is subsidie of een fiscale aftrek mogelijk.

BTW aftrek voor particulieren

Wie als particulier zonnepanelen koopt kan de BTW op de aanschaf en installatie van de panelen terugvragen bij de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen levert dit u dan ca. 400 euro op. Op grond van de ‘Kleine Ondernemersregeling’ kunt u dan BTW ontheffing krijgen voor de exploitatie van de zonnepanelen.

Hulp nodig? GD Solar kan de BTW aftrek tegen een kleine vergoeding voor u in orde maken.

Agrarische sector – Asbest eraf, zonnepanelen erop

Sinds 1 juli 2014 is in Nederland de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ van kracht. De regeling is bedoeld voor agrariërs, ex-agrariërs en eigenaren van agrarische bouwblokken met een asbestdak, die in de periode vanaf 1 januari 1993 enige tijd een agrarische bestemming hebben gehad. De subsidie kan per provincie verschillen, maar bedraagt doorgaans ca. 4,5 euro per m2 asbestdak met een minimum van 250 m2 te vervangen dak. De minimale subsidie komt daarmee op € 1.125. De maximale subsidie bedraagt € 15.000,-

Subsidie aanvragen? GD Solar kan de subsidieaanvraag voor u regelen.

EIA – Energie Investeringsaftrek

Bedrijven die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kunnen via de Energie Investeringsaftrek (EIA) 41,% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting en levert u dat een gemiddelde besparing op van 10%. De voorwaarde is dat u een EIA aanvraag indient binnen drie maanden nadat u ons opdracht heeft gegeven voor het leveren en plaatsen van de zonnepanelen.

GD Solar kan u helpen met het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek.

SDE⁺ 2014 – voor bedrijven die veel duurzame energie produceren

Bedrijven die met een PV systeem energie opwekken met een vermogen groter of gelijk aan 15 kWp en zijn aangesloten op een grootverbruikersaansluiting (aansluiting hoger dan 3 x 80 ampère) kunnen subsidie krijgen voor de stroom die zij opwekken. De subsidie is afhankelijk van de energieprijs van dat moment en kan dus variëren, maar is vooral voor grootinvesteerders (vanaf 60 panelen) zeer interessant. De subsidie geldt voor een periode van 15 jaar. Deze subsidieregeling gaat niet samen met de EIA.

Wilt u meer weten over de SDE⁺ 2014 regeling, neem dan contact met ons op.
FacebookE-mailTwitter